_banner

Nahahum Residence

Completed by Kyle while employed at Balance Associates. Kyle was the project architect who managed the project from the initial design phase and worked with the owners and contractor through the end of construction. Located north of Cashmere, Washington in the Nahahum Canyon this two-story home is set into the hillside with concrete retaining walls guiding the form of the cabin. Its east-west longitudinal axis and generous overhangs are designed to take advantage of solar orientation while maintaining panoramic views. The main entry is a two-story volume with full height glazing on the north and south walls that frame the most dramatic down-canyon view. An eastern oriented living space and kitchen occupy most of the main floor along with a powder room and utility area located within the hillside portion of the home. The upper floor contains the master suite and guest bedroom/bathroom with a loft style flex space that opens up to the living room below. Studio Zerbey is now doing a second project with this client.